Teamontwikkeling (coaching)

Teamontwikkeling (coaching en intervisie): is geschikt voor afdelingen en teams. De focus ligt op de interactie en samenwerking tussen de teamleden. Zaken die onder de oppervlakte spelen worden bespreekbaar gemaakt. Dat brengt samenwerking en wisselwerking op gang.

Coaching richt zich zowel top-down als bottom-up, geeft inzicht in behoeften van medewerkers en organisaties en leert teamleden echt met elkaar te praten.Een goede balans in deze behoeften is essentieel voor het binden van de medewerkers aan de organisatie. Voor organisaties heeft het coachen van personeel direct een positief effect op de productiviteit en de sfeer.

Intervisie:  Een gestructureerde manier om werkproblemen aan te pakken en samenwerking te bevorderen. Een zelfhulpmethode waarmee collega’s elkaar op eigen kracht kunnen ondersteunen bij het reflecteren op werkvragen. Intervisie is laagdrempelig en doet een beroep op ieders deskundigheid als deelnemer. Als facilitator begeleid ik groepen bij het zelfstandig leren interviseren.

Voorbeelden van vragen die bij teamcoaching aan bod kunnen komen:
• Hoe kunnen we als team beter samenwerken?
• Hoe kunnen we beter met elkaar communiceren?
• Hoe kunnen we onderwerpen bespreekbaar maken?
• Hoe kunnen we omgaan met conflicten?
• Hoe krijgen we een betere sfeer binnen het team?