De kracht van creativiteit: Ben je eigen levenskunstenaar.

Ieder mens heeft van nature de potentie in zich om creatief en kunstzinnig te zijn en het is een kunst om dat naar boven te krijgen.

Als je dingen niet uit kunt spreken, je doelen niet met woorden vorm kunt geven, als je te veel in het hoofd zit en geen contact maakt met je gevoel of als je bepaalde herinneringen en gevoelens hebt weggestopt is een creatieve werkvorm iets voor je. Het is een bijzondere techniek om een verbinding te leggen tussen het bewuste en het onbewuste.
Creativiteit laat de kracht van de verbeelding spreken en het helpt om de dagelijkse praktijk te verbinden met het onbewuste. Door creativiteit in te zetten gaat er een wereld open waarin gevoel en verstand in balans komen en de energie weer gaat stromen. Dat wat moeilijk bespreekbaar is, komt naar de oppervlakte. De creaties spiegelen wie je echt bent en hoe je de dingen doet. Het helpt om jouw eigen wereld met andere ogen te bekijken waardoor er meer inzichten en beweging komt.

Met bijvoorbeeld tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, muziek , dansen en improvisatie leer je je eigen creatieve vermogens kennen en weet je de verbinding te leggen tussen de dagelijkse doelgerichtheid en het onbewuste. Je komt weer in contact met je gevoel en vergroot het vertrouwen op je eigen intuïtie. Je leert jouw doelen creatief vorm te geven.